Pages

Wednesday, February 12, 2020

Antsla rühma KT ja NK õppematk Taevaskojas

Antsla rühma KT ja NK õppematk Taevaskojas (Autor: Piia Mandli)

5. veebruaril osales 14 Antsla rühma kodutütart-noorkotkast sportlikul õppepäeval Taevaskoja matkarajal. Esialgse plaani järgi pidi toimuma tõukekelgu matk, aga kuna ilmataat pole lumega sel talvel kuigi lahke olnud, toimus matk tõukeratastel. Matkajuht Argo juhendamisel uuriti Taevaskoja loodust ja loomi, läbiti filmi „Viimne reliikvia“ võttekohad ning kuulati giidi põnevaid fakte selle filmi valmimise kohta. Eriliseks teeb filmi ka see, et „Viimne reliikvia“ on valitud Eesti filmi saja aasta juubeli puhul 2012. aastal parimaks nii filmi „kildude“ kui ka laulude poolest.
Lastele pakkus suurt huvi ka giidi ajaloohõngulised jutustused Kagu-Eesti edukaima ja paremini organiseeritud metsavendade salga „Orion“ tegevusest, kelle juhiks oli Jaan Roots ning kuhu kuulus ka August Sabbe, keda peetakse viimaseks Eesti metsavennaks.
Õppepäev pakkus pinget nii keahele kui vaimule. Kerged miinuskraadid ja tuules hõljuvad lumehelbed ei lasknud matkajatel unustada, et kalendri järgi peaks Eestimaal olema siiski talv. Aitäh matkajuht Argole huvitava õppepäeva eest, mille toimumine sai teoks tänu IHP rahastusele.














No comments:

Post a Comment