Pages

Thursday, November 13, 2014

Energiasäätunädala kokkuvõte



Meie koolistoimus ajavahemikul 10.11 - 14.11 energiasäästunädal. Selle raames toimus erinevaid üritusi ja ettevõtmisi.
1.Märka looduses prügi. Anna keskkonna saastamisest teada! Seega osalesid õpilased fotojahil "Prügi dislike" . Kokku tehti üle 75 pildi, kõiki pilte pole veel jõutud üle vaadata. 
2. Teemaõhtul näidati pilte prügist, tehti särgikunsti (taaskasutavad särgid), erinevatest ajakirjadest otsiti lauseid, millest pandi oma iseloomustus kokku. Õpilased esitasid energiasäästunädala teemalisi laule ja pillilugusid (pillid oli lastel meisterdatud prügist) 
3. Patareisid kogusime omajagu, osa klasse lubas veel juurde tuua. Hetkeseisuga on kogutud 6,5 kg patareisid, mis on kaks rohkem kui eelmisel aastal.
 4. Vanapaberi kogumine. Hetkel on 7 suurt kasti vanapaberit, kus ühe kasti raskus on keskmiselt 5 kg. 
Vana paber viiakse edasi võrumaal asuvasse Tselluvilla vabrikusse, kus toodetakse sellest puistevilla. 5. Tühjade purkide kogumine. Hetkel on kogunenud 20 plastpurki ja 5 klaaspurki. Osa õpilasi toob veel homme juurde neid. Purke kasutatakse keemia katsete ja kunstiõpetuse tundide tarbeks.
 6. Elektrienergia kokkuhoiu arvutamine, keskmiselt üks ruum nt keemia klass hoiab 10 min kokku raha 0,02 s 
7. Energiasäästunädala raames valmis 3 laulu, mis olid õpilaste omalooming nii sõnade kui ka viisi ja muusika osas. 
8. Alustasime energiasäästunädala raames küünlaümbriste kogumist, kokku on toodud üle 880 ümbrise. Seda kogumist jätkatakse kuni 30. jaanuarini. 
9. 7-12 klassi õpilased kirjutasid kirjandeid taaskasutuse ja energia säästu teemadel 
10. Samuti loendasime toidujäätmeid 4 päeva jooksul. Tulemuseks saadi 32 liitrit, mida on 6 liitrit rohkem kui eelmisel aastal.
11. 10. klassi õpilased demonstreerisid doominoefekti, kasutades selle tarbeks vanu raamatuid.

No comments:

Post a Comment