Pages

Monday, March 31, 2014

Kohtumine Mart Noormaga

ESTCube-1 projektijuht Mart Noorma Antslas
Teisipäeval, 1.aprillil külastas Antsla Gümnaasiumi tunnustatud eesti füüsik, TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna prodekaan Mart Noorma. Ta pidas põhikooli ja gümnaasiumi õpilastele kaks sütitavat loengut teemal „Elu mõte ja kosmos.“
Mart Noorma on tehnikateadlane, ESTCube -1 suuremaid eestvedajaid. Tudengisatelliit ESTCube-1 valmis tänu pühendumisele ja paljude tudengite ja teadlaste koostööle. Algselt oldi selle loomise suhtes küllaltki skeptilised, kuna ei usutud noorte võimetesse. Kuigi 2008. aastast alates tegutseti tähtsa idee elluviimise nimel, esines vahepeal palju takistusi. 7. mail 2013 saadeti satelliit kosmosesse – Eestist sai kosmoseriik. Seda päeva meenutas Mart Noorma kui oma elu kõige pingelisemat päeva.
Selline suursündmus näitas, et noortel on potentsiaali ennast tõestada. ESTCube -1 töötab tänaseni. Kohtumisel noortega rõhutas Mart Noorma Maslow` püramiidi tähtsust inimese elus. Tema optimistlik ja kaasahaarav loeng pani noored mõtlema elu eesmärgistamise vajalikkuse ja elu mõtte üle. 
Mis on elu mõte?

Tarkuseterade süntees

Gümnaasium kuulamas

Kuidas saada edukaks?





Birgit Tamm ja Liisa Anier
Antsla Gümnaasium
10. klass


No comments:

Post a Comment